“Näyttää Nordealta”

  • by

Ollaan saatu nyt hieman palautetta värimaailman muutoksen jälkeen, että sovelluksen värit näyttävät Nordea-pankin väreiltä. Tässä blogipostauksessa olisi tarkoitus vähän selventää tehtyjä värivalintoja ja avata meidän ajatusmaailmaa.

Tässä oli meidän värimaailman edellinen versio. Tätäkin versiota ennen oli muita lyhytaikaisia kokeiluja, mutta näistä väreistä tuli ensimmäinen “virallinen” versio. Tästä tuli palautetta että näyttää liian vaalealta ja hammaslääkärimäiseltä. Nyt sen ymmärtää, mutta kun sovelluksen ulkoasua on suunnitellut kauan, tulee tietynlainen sokeus ja tottuminen nykyiseen ulkoasuun. Olihan tässä parannettavaa.

Tämä sitten olisi nykyinen ulkoasu. Muitakin pieniä muutoksia ulkoasuun on tullut, mutta värien muutos on ehdottomasti suurin muutos verrattuna edelliseen. Tällä suunnittelukerralla oikeasti mietimme värien merkityksiä ja tutkimme tunteita, joita värit aiheuttavat. Tumman sininen väri yhdistyy aivoissa rauhallisuuteen, viisauteen ja luottamukseen. Väri myös sopii sovellusideamme kanssa, koska tarkoituksena on tehdä sovellus erityisesti suomalaisille.

Ja siitä Nordeasta vielä, onhan nuo värit aika lähellä pankin logoa, mutta Nordea Wallet-sovelluksessa värit ovat erilaiset:

Suomessa tuntuu sininen väri olevan suosiossa muutenkin. Ilmeisesti hakevat samoja tuntemuksia kuin mekin, vaihtelevalla menestyksellä. ¯\_(ツ)_/¯

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *